Wat doe ik

In deze moderne tijd zitten we bijna de hele dag in ons hoofd. We analyseren, bedenken, plannen, piekeren en vergelijken de hele dag.
Yoga en meditatie kan je helpen uit je hoofd en in je lijf te komen. Dit is een fijne afwisseling en maakt dat je kan stil staan bij hoe je je nu echt voelt.
Door het inzetten van traditionele yoga-filosofie, moderne anatomie-kennis en bewezen manieren om je beter te voelen, leer ik je om op een milde en vriendelijke manier om te gaan met je eigen yoga practice. Dat is namelijk een belangrijk speerpunt in yoga: met mildheid dingen tegemoet treden. Deze kennis helpt je op de mat, maar ook in het dagelijks leven naast de mat. Door het beoefenen van pranayama (adem oefeningen) en asana (yoga houdingen) kan je loskomen van je gedachten. We zijn niet ons hoofd.

Onze focus is ruimte te creëren waar je mag zijn wie je bent, zonder oordeel. Waar je emoties mogen zijn, zonder oordeel. Ervaar hoe het is om dingen los te laten en jezelf over te geven aan diepe ontspannenheid.

Wat bied ik

Ik bied diverse yoga stijlen aan zodat jij kan kiezen welke het beste bij je past. Dit kan de ene keer een vinyasa yoga les zijn en de andere keer een heerlijke ontspannende yin les. Dus bij het kiezen van een les vraag ik je al te voelen waar jij behoefte aan hebt.

Weet je het niet? Geeft niks; dit leer je vanzelf! 

Wat zeggen anderen

"Het was voor mij een van de eerste keren dat ik mee deed met een yoga les. Milou haar manier van lesgeven voelt voor mij heel vertrouwt. Ze heeft veel rust in haar les, maar daagt je tegelijkertijd ook uit. En dat heb ik persoonlijk nodig, wanneer ik mij bevind op onbekend terrein. Ik voelde me ook geen moment bezwaard dat ik één van de stijvere deelnemers was. Milou creëert een veilige sfeer. Het was een mooie yoga ervaring. Ik zou zo nog een keer meedoen!"
"Afgelopen zomer volgde ik meerdere lessen bij Milou. Ik had nog niet zo veel ervaring met yoga. Des te leuker dat Milou verschillende vormen van yoga geeft, zodat ik kon ontdekken wat bij me past en waar mijn uitdaging ligt. Milou heeft een prettige stem, straalt rust uit, geeft duidelijke uitleg en past zo nodig de oefeningen of houding aan waardoor er persoonlijke aandacht is. De lessen zijn niet zweverig, maar laagdrempelig. Een fijne combi van aandacht voor kracht, lenigheid, balans, focus en ademhaling. Door Milou ben ik toch wel een beetje fan geworden van yoga! :) "
"Milou haar yogalessen zijn zowel qua inhoud als de manier waarop de lessen gegeven worden erg prettig. Milou heeft een rustige manier van les geven waarin acceptatie en overgave, van hoe jij bent en hoe de beoefening gaat, centraal staat. Hierdoor kunnen mensen met verschillende mate van ervaring meedoen. De lessen stemt Milou daarnaast af op het niveau van de groep, terwijl ze ook oog blijft houden voor individuele deelnemers. Tijdens de lessen wordt ruimte geboden om uitdagingen aan te gaan, met jezelf of met een houding. Ook hierin staat acceptatie centraal; het gaat niet om het ‘behalen’ van een bepaalde houding, maar hoe jij binnen je grenzen en tempo kan toewerken naar een bepaald doel. Milou geeft uitleg en doet dingen voor, zonder zelf ‘een podium te claimen’. Ze stelt zich open en gelijkwaardig op richting haar deelnemers, wat voor een prettige sfeer zorgt waar je de ruimte kan ervaren om te zijn zoals je bent. Tenslotte is er een prettige balans tussen inspanning en ontspanning, tussen focus op ademhaling en focus op houdingen en tussen instructies en stilte."

Ela

Marleen

Manouk